Hlavní obsah

Diane Keatonové je 75. Zářila nejen ve filmech Woodyho Allena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Diane Keatonová, která 5. ledna slaví pětasedmdesátiny, by prý mohla vyučovat umění, jak elegantně stárnout. Herečka, kterou proslavila společná práce a život s Woodym Allenem, Warrenem Beattym nebo Al Pacinem, dokáže i v pokročilejším věku „vystřihnout” roli atraktivní ženy, za kterou se otáčejí i mnohem mladší nápadníci.

Foto: Profimedia.cz

Diane Keatonová

Článek

Příkladem je třeba film Lepší pozdě nežli později (2004), kde po ní toužil nejen vrstevník Jack Nicholson, nebo nedávná komedie Dámský klub (2018), kde je jejím partnerem o deset let mladší Andy Garcia.

Ve skutečném životě to ale Keatonová neměla s muži jednoduché, i kvůli své povaze. „Myslím, že jsem byla vždycky hodně přecitlivělá, zranila mě každá maličkost. Byla jsem neurotická. Možná ale právě proto jsem byla tak dobrá jako herečka,” svěřila se v jednom rozhovoru herečka, která prorazila hlavně díky spolupráci s Allenem.

Foto: Profimedia.cz

Diane s Jeremy Ironsem ve svém nejnovějším filmu Love, Weddings & Other Disasters

Hrála v osmi filmech svého někdejšího životního partnera, za roli v Annie Hallové (1977) získala svého dosud jediného Oscara. Krom toho byla ještě třikrát nominována, a to za role ve filmech Lepší pozdě nežli později (2004), Marvinův pokoj (1997) a Rudí (1982).

Woody Allen slaví 85 let. Génius absurdity, kterého málem zničilo MeToo

Film

Zazářila ale i ve třech dílech Kmotra režiséra Francise Forda Coppoly nebo velmi úspěšných komediích Hlava rodiny a Klub odložených žen. Úspěchy před kamerou ale podle ní prý nejsou skoro nic ve srovnání s rodinou, byť svatby nebo vlastních dětí se Keatonová nedočkala.

Foto: Profimedia.cz

Diane Keatonová s Woodym Allenem

„Je to pro mě něco tak cizího a nepochopitelného jako život ve vesmíru,” řekla o manželství herečka, která až v padesáti adoptovala holčičku Dexter a o pět let později i chlapce Duka.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám