Hlavní obsah

Borat se změnil v seriózního herce, nyní v dramatu z bouří šedesátých let

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Aaron Sorkin uvede 16. října na Netflixu retro snímek z šedesátých let The Trial Of The Chicago 7. Jednu z hlavních rolí má Sacha Baron Cohen, slavný představitel bláznivých postav jako Borat a Bruno, který čím dál tím víc míří k dramatu.

Foto: archiv, Právo

Sacha Baron Cohen

Článek

Vedle Cohena si zahrají třeba Jeremy Strong, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella, Eddie Redmayne a Mark Rylance.

Sacha Baron Cohen měl původně hrát i Freddieho Mercuryho v superúspěšném hudebním filmu Bohemian Rhapsody, ale jeho představy byly hodně odlišné od představ členů skupiny Queen, tak se nedohodli. Kytarista Brian May tehdy vysvětlil serveru Ultimate Classic Rock, že jeho účast ve filmu by byla moc rozptylující.

„Vedly nás k tomu poslední tři filmy, ve kterých hrál, Diktátor, Bídníci a Hugo, kde předvedl vynikající výkony, ale až moc cohenovské,“ míní Brian May ze skupiny Queen.

„Myslíme, že ve filmu o Freddiem nesmí nic odvádět pozornost, musíte úplně rozpustit pochyby, musíte věřit, že ten člověk, co hraje Freddieho, je opravdu Freddie, to by se Sachou nešlo.”

Frontman Soundgarden zpívá Guns N’ Roses. Neznámá coververze je na internetu

Kultura

Zatím není zcela jasné, jestli nový film bude exkluzivně na Netflixu, nebo půjde současně do kin. Majitelé amerických kin v minulosti velmi hlasitě protestovali proti tomu, aby byly snímky uváděny současně. Navíc ještě přetrvává strach z omezení masových akcí kvůli pandemii, i když kino nemusí být úplně masovou záležitostí.

The Trial Of The Chicago 7 se odehrává v roce 1968. Protesty na sjezdu amerických demokratů tehdy přerostly v pouliční násilí a srážky s policií.

Reklama

Výběr článků

Načítám