Hlavní obsah

Boj s koněm a vlastním strachem. Buko Alice Nellis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu je trailer k novému filmu Buko režisérky a scenáristky Alice Nellis.

Trailer filmu BukoVideo: CinemArt

 
Článek

Jarmila přišla o muže a váhá, zda v klidu dožívat, nebo se ještě vrhnout do dobrodružství. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, kterého se bojí.

S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí.

Foto: Profimedia.cz

Alice Nellis

Jarmilu hraje Anna Cónová, dalších rolí se ujali Martha Issová, Petra Špalková, Jan Cina, Martin Kubačák, Lenka Termerová, Marian Roden a Miroslav Krobot.

„Buko je o tom, že život je krásný. Byť třeba ne na první pohled. O to víc je potřeba si to čas od času vzájemně připomenout,“ tvrdí Alice Nellis.

„Chovám koně a s tím, jak člověk postupně řeší nejrůznější jejich problémy, zjišťuje, že většina ‚jejich‘ problémů jsou vlastně jeho problémy, které soužití s koněm jen ukáže nebo umocní. Kůň ví, kdy se bojím. Kdy jsem naštvaná. Kdy jsem naštvaná a snažím se tvářit, že jsem v pohodě. Kůň ocení, když se tvářím tak, jak se opravdu cítím. A největší odměnou je pro něj člověk, který je v pohodě sám se sebou.“

Premiéra je naplánována na 29. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám