Hlavní obsah

Až otevřou kina: Klimatická Greta, Kingsman: První mise i Woody Allen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se začátkem příštího roku otevřou kina, nabídka zahraničních filmů bude poměrně bohatá. Filmy se už dlouho odkládají. Někteří tvůrci nevydrželi a šli na internet, většina titulů ale vyčkává na velké plátno.

Trailer filmu Já jsem GretaVideo: Hulu

 
Článek

Velmi dlouho čekají fanoušci na poslední film 85letého klasika Woodyho Allena s názvem Festival pana Rifkina. Jde o komedii, která se natáčela v San Sebastianu. Američtí manželé v ní přijedou na festival a manželka se zamiluje do francouzského režiséra. Manžel má zase pletky s místní Španělkou. Hlavní role dostali Elena Anayová, Louis Garrel, Sergi Lopez, Wallace Shawn a Christoph Waltz.

Snímek figuruje v plánu českých premiér jako jeden z úplně prvních na rok 2021.

Foto: Susana Vera, Reuters

Americký časopis Time označil Gretu Thunbergovou za osobnost roku 2019

Mezi prvními je také Já jsem Greta, film o klimatické aktivistce Gretě Thunbergové z produkce Hulu. Greta začala svou kampaň sama v patnácti letech, když sedávala před švédským parlamentem a stávkovala za klima. Režisér Nathan Grossman sehnal a použil některé neznámé záběry nesmělé školačky, která se po letech stává celosvětově známou mluvčí lidí, kteří chtějí bojovat proti klimatické změně. Greta se však setkávala i s nadávkami a nenávistí. Snímek je rovněž mezi prvními kinopremiérami roku 2021, zároveň se ale už dá najít i na internetu.

Trailer k filmu Festival pana RifkinaVideo: Bioscop

Zajímavá by mohla být Země nomádů, americko-německá koprodukce s Frances McDormandovou v hlavní roli. Drama vypráví o staré ženě, která po ekonomické krizi a ztrátě manžela řeší existenciální i existenční problémy. Rozhodne se žít jako nomád a vyrazí na cestu napříč Amerikou ve své dodávce. Nalézá úplně nový svět v podobě přírody i setkání s podobnými nomády.

Teaser k filmu Země nomádůVideo: Searchlight Pictures

V akčním komiksovém filmu Morbius hraje hlavní roli Jared Leto. Ztvární charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je možná nebezpečnější než sama choroba.

Trailer k filmu Kingsman: První miseVideo: Falcon

K hitům první poloviny roku by se mohla začátkem roku zařadit akční komedie Matthewa Vaughna Kingsman: První mise s Gemmou Artertonovou, Matthewem Goodem, Aaronem Taylor-Johnsonem, Ralphem Fiennesem a Tomem Hollanderem. Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je.

V českých kinech by měla být uvedena i komiksová Wonder Woman 1984, nicméně na internetu už dávno je.

Reklama

Výběr článků

Načítám