Hlavní obsah

Anifilm uvede filmy o Tálibánu i roce 1989. Uctí autora Čarodějova učně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestého října začne v Liberci Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm. Uvede desítky animovaných filmů z celého světa.

Foto: Maurfilm

Fany a pes

Článek

V mezinárodní soutěži celovečerních filmů bude uvedeno deset snímků, např. meditativní příběh Pryč režiséra Gintise Zilbalodise, drama Kábulské vlaštovky z Talibánem ovládaného Kábulu uvedené i v Cannes nebo japonský film Správnej sound režiséra Kendžiho Iwaisawy o středoškolské kapele.

Dále je v programu ručně malovaný indický romantický film o lásce Růže z Bombaje režisérky Gitanjali Raové, francouzsko-rumunský film Marona vypráví svůj příběh, lotyšský snímek Jacob, Mimmi a mluvící psi, německý Fany a pes z doby pádu Berlínské zdi nebo O slavném medvědím obsazení Sicílie, dobrodružná Princova cesta a japonské anime Děti moře.

Hudební animované snímky zastoupí klasiky jako Pink Floyd: The Wall s nezapomenutelnými animovanými sekvencemi Geralda Scarfeho, drsný povídkový Heavy Metal či jazzové Trio z Belleville.

Foto: Česká televize

Čarodějův učeň

V sekci pro děti poběží mimo jiné pohádky Malá čarodějnice a Čarodějův učeň jako pocta libereckému rodákovi Otfriedu Preußlerovi.

Mistr zvuku Ivo Špalj, spolupracovník Jana Švankmajera, převezme Cenu za celoživotní přínos animovanému filmu.

Festival nabídne i živá hudební vystoupení, přednášky a workshopy. Vstupenky jsou na www.anifilm.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám