Hlavní obsah

Ally McBealová se vrací. Se stejnou herečkou v titulní roli

Připravuje se pokračování slavného amerického seriálu o potrhlé právničce Ally. Do hlavní role se vrací Calista Flockhartová.

Foto: Profimedia.cz

Ally McBealová

Článek

Tvůrce seriálu David E. Kelley se na něm zřejmě bude nadále podílet jako výkonný producent, ale nejdůležitější funkci showrunnera (něco mezi scenáristou, režisérem a producentem) má zastávat žena.

„Nemyslím, že bych to měl dělat já. Kdyby se to natáčelo, měla by to dělat žena,“ naznačil už dříve Kelley.

Série Ally McBealová dosáhla obrovské popularity koncem devadesátých let a z málo známé Flockhartové udělala hvězdu první kategorie. Získala výborné recenze a cenu Emmy za nejlepší komediální sérii. I když se odehrávala v právnické firmě, nešlo v ní ani tak o zobrazení reálné právní praxe jako o romantická dobrodružství hlavní hrdinky, milostné trojúhelníky a excentrické až bláznivé postavy s různými úchylkami.

O zápletce novinky se zatím nic neví, je ale evidentní, že seriál se bude muset pozměnit. Ten původní se vysílal před 24 lety a všem jeho protagonistům je dnes přes padesát.

Ke známým hercům ze série patří mimo jiné Lucy Liu, Courtney Thorne-Smithová, Greg Germann či Jane Krakowská. Později se objevil také  Robert Downey Jr.

Reklama

Výběr článků

Načítám