Hlavní obsah

Uprising 2020: Přijede reggae legenda Max Romeo i Roni Size

Novinky, Stanislav Dvořák

Uprising, největší reggae akce na území bývalého Československa, se koná v 28. a 29. srpna v Bratislavě. Přijede legendární Max Romeo, jeho dcera Xana Romeo nebo Roni Size a mnoho dalších.

Foto: Max Romeo

Max Romeo

Článek

Pořadatelé již teď potvrdili také Mungo's Hi Fi, skotské uskupení se zpěvačkou Marinou P, jamajskou roots reggae zpěvačku Hempress Sativa nebo veterána dnb a jungle scény Roniho Size.

Pětasedmdesátiletý Maxwell Livingston Smith aka Max Romeo je jamajským pamětníkem „zlatých šedesátých“. Starý dredař se proslavil hity jako Chase the Devil, War Inna Babylon, Uptown Babies a Wet Dream. Dnes na koncertech vystupuje s dcerou Xanou.

Jamajčanka Hempress Sativa spojuje roots reggae s moderními trendy a Roni Size už víc než třicet let propaguje styl drum'n'bass.

Festival se koná u jezera Zlaté piesky na kraji Bratislavy. K ubytování slouží dva Uprising kempy se sprchami, toaletami a bezpečnostní službou. Uprising Beach Camp je přímo na pláži jezera a Uprising Side Camp se nachází na trávě v blízkosti festivalového areálu.

Na festival se prodávají limitované edice vstupenek, které je možné zakoupit na webu www.uprising.sk. První levnější sérii je možné kupovat jen do 5. února.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Výběr článků

Načítám