Hlavní obsah

Pražský Majáles startuje festivaly po pandemii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 23. dubna se v Praze uskuteční první popandemický plnokrevný open-air festival, Pražský Majáles. Odehraje se na letišti v Letňanech. Je tradičním vyvrcholením majálesového měsíce studentů a součástí hlavního dne oslav, který zahajuje průvod centrem Prahy.

Foto: Petr Horník, Právo

Marek Ztracený je hlavní hvězdou letošního Majálesu.

Článek

Průvod startuje v 9:30 hodin na nároží ulic Vodičkova a Jungmannova. Povedou ho družiny kandidátů na krále a královnu Majáles a hudebním tahákem bude koncert Kapitána Dema na jednom z alegorických vozů.

Samotný open-air festival otevře své brány účastníkům průvodu a první návštěvníkům v pravé poledne a zanedlouho poté se spustí program na třech pódiích. Na nich v průběhu dne vystoupí pětadvacet účinkujících od studentských kapel po největší hvězdy současného mainstreamu.

Hlavní hvězdou bude Marek Ztracený, dále se představí Mirai, Horkýže Slíže, Vypsaná fixa, Kontrafakt, Viktor Sheen, Yzomandias, Skyline, Calin, Stein27, Hugo Toxxx, Dorian, Poletíme?, Jamaron, Sofian Medjmedj, Eddie Stoilow a další. Speciálním hostem bude Kazma a dnem provede Jakub Kohák.

„Báli jsem se, zda se podaří po všech covidových a inflačních peripetiích udržet silný program, nakonec jsme ale překvapili sami sebe a program je možná nejatraktivnější v historii,“ říká pořadatel Michal Šamánek.

V průběhu dne dojde také k finálnímu klání kandidátů na krále a královnu Majáles. Vrcholem celého večera je pak jejich slavnostní korunovace. Letos se ve finále utkají studenti VŠE, UK a ČZU.

Festival navazuje na původně připravované ročníky 2020 a 2021 a všechny vstupenky zakoupené na tyto akce jsou platné i v tomto roce. Totéž platí i pro vouchery, pokud si je majitelé vstupenky směnili.

Mimořádným počinem bude letošní spolupráce s novým charitativním projektem Fuck Cancer, který se věnuje rakovině mladistvých. Jedno z hlavních pódií ponese název Fuck Cancer a v jeho rámci vystoupí umělci, kteří se na projektu přímo podílí nebo jej významně podporují.

Reklama

Související témata:
Yzomandias

Výběr článků

Načítám