Hlavní obsah

Colours uvítají The Killers, Hiromi i spisovatele Fulghuma

Novinky, Stanislav Dvořák

Další várku kapel, zpěváků, DJů, ale i spisovatelů potvrdil festival Colours of Ostrava, který se koná od 15. do 18. července 2020.

Foto: Colours of Ostrava

The Killers

Článek

Jednou z největších hvězd ročníku budou američtí rockeři The Killers, držitelé Brit Awards i Grammy, kteří vyprodávají stadiony.

Na programu je také taneční hvězda Martin Garrix, japonská jazzová klavíristka Hiromi, britská elektro-punková dvojice Sleaford Mods či osmdesátiletá brazilská zpěvačka Dona Onete.

Foto: Colours of Ostrava

Hiromi

Směska hip-hopu, reggae a ska je doménou známého bosenského souboru Dubioza Kolektiv, blues nabídnou američtí Larkin Poe a folk-rock Hudson Taylor z Dublinu. Z dalších jmen pořadatelé potvrdili třeba sonicko-psychedelicko-okultní dvojici Moon Duo se speciálním videoartovým projektem, soulovou hvězdičku Joela Culpeppera, australské indie-folkaře Sons of the East nebo jihoafrickou zpěvačku Annu Wolf.

Colours of Ostrava 2022 po dvou letech znovu ožije

Festivaly

Již dříve byly ohlášeny zahraniční hvězdy jako Twenty One Pilots, The Lumineers, LP, Youssou N´Dour nebo Sigrid.

Foto: Colours of Ostrava

Larkin Poe

„Letošní nabídka je neobyčejně pestrá - od rockové legendy, přes velkou taneční hvězdu, široké zastoupení současné africké hudby až po energický funky a soul,“ říká na úvod ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Jde o nejnákladnější program v naší historii, snažíme se i v prostředí rostoucích cen nejen zahraničních headlinerů o další zlepšování a dosažení nových met. Při výběru všech hudebníků - od největších po ty méně známé - je pro nás nejdůležitější, aby si návštěvníci z jejich koncertů odnášeli neopakovatelné a nezapomenutelné zážitky.”

Foto: Petr Horník, Právo

Robert Fulghum

Doprovodný program nabídne divadla, workshopy, filmy, výtvarné instalace a diskuze. Účast přislíbil i slavný spisovatel Robert Fulghum.

Vstupenky jsou na www.colours.cz.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Výběr článků

Načítám