Hlavní obsah

Oskarový Benjamin Wallfisch na Dvořákově Praze

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dirigent a skladatel klasické i filmové hudby Benjamin Wallfisch bude v pondělí v Rudolfinu dirigovat další z koncertů Dvořákovy Prahy. Pod jeho vedením vystoupí Pražská komorní filharmonie a německý violoncellista Jan Vogler, čerstvý držitel ceny drážďanského novinářského klubu „Erich Kästner Prize“ pro rok 2011. Program složený z děl Beethovena, Schumanna a Martinů zakončí Dvořákova Česká suita.

Článek

"Benjamin Wallfisch je žákem Sira Charlese Mackerrase či Anthonyho Gilberta. Dirigoval velké světové orchestry jako je London Symphony Orchestra, BBC Symphony nebo Los Angeles Philharmonic. Složil hudbu pro balet i klasická orchestrální díla. Jako skladatel filmové hudby debutoval již ve svých 24 letech," uvedla PR manažerka festivalu Klára Bumbálková.

Nejznámější je jeho filmová hudba k dramatu Pýcha a předsudek (nominace na Oscara), zorchestroval a dirigoval i hudbu Daria Marianelliho k filmu Pokání (Oscar a Zlatý glóbus). Dále pracoval např. na filmech Agora, Všichni jsou v pohodě, Sólista, Mé druhé já, Kletba bratří Grimmů, V jako Vendeta, Miss Potter a Jíst, meditovat, milovat.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v pokladně Rudolfina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám