Hlavní obsah

Zpátky do Babovřesk, jsou tam hokejisté!

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Včera vstoupily do kin Babovřesky 2 scenáristy a režiséra Zdeňka Trošky, a protože zcela plynule navazují na děj, náladu i humor předchozí, lze očekávat, že se bude opakovat situace z loňského února, kdy měla premiéru jednička.

Foto: Falcon

Z filmu Babovřesky 2

Článek

Recenze nenechají na filmu nit suchou a do kin přijde kolem půl miliónu diváků. Uvidíme, jestli to bude stejně jako loni stačit na nejnavštěvovanější film roku.

Diváků komedií Zdeňka Trošky je totiž vcelku konstantní množství. Jestli bude, nebo nebude první, tedy záleží spíše na ostatní distribuční nabídce.

Filmy Zdeňka a Jana Svěrákových mívají návštěvnost kolem miliónu (letos film neměli) a je pravděpodobné, že jsou to jiní diváci, stejně jako je to úplně jiný humor.

Troška míří na první signální soustavu a půl miliónu Čechů to baví. Bude je tedy patrně bavit i všechno, co se děje v letní, půvabně vymalované vesnici mezi tamními drbnami a jejich vnučkami, zamilovaným farářem a jeptiškou, jimž zkostnatělá vrchnost brání v příjemnostech života, starostou, jeho ženou a úředníkem z ministerstva, který přijíždí na kontrolu nakládání s evropskými fondy…

Jako bonus je na plátně skupina slavných hokejistů, kteří si přijeli do vsi zatrénovat a do filmu zahrát. Budiž jim ku cti a Martinu Stropnickému, Veronice Žilkové či Janu Dolanskému k hanbě řečeno, že se jejich herecké výkony prakticky neliší.

Troška natočil dvojku kratší a svižnější než jedničku, jinak zůstává věrný svému typu komedií a svým divákům. Možná ještě přidal sponzorských výrobků, ale neubral z veřejných a státních prostředků.

Přesto bývá za své filmy haněn víc než kdekterý jeho kolega, který nesklidí ani pochvalu kritiky, ani zájem diváků, jak se to stalo loni dokonce větší části celé produkce.

Filmy jako Maturita, Jedlíci, Obchodníci, Isabel či Nepravděpodobná romance tvoří jen čelo neslavného pelotonu.

O těch se ovšem nepíše a nemluví prakticky vůbec…

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám