Hlavní obsah

Zlínské divadlo hledá malého Ovčáčka

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Městské divadlo Zlín (MDZ) chystá další „nekorektní kabaret” inspirovaný postavou prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka. Do plánovaného představení Jednou budem dál nyní shání představitele třináctiletého Ovčáčka, vybrat ho chce v konkurzu.

Foto: Městské divadlo Zlín

Městské divadlo ve Zlíně chystá volné pokračování politické satiry, na snímku představitel Ovčáčka z prvních dvou představení Marek Příkazký

Článek

Chystaná hra je volným pokračováním politické satiry, kterou zlínští divadelníci spustili uvedením inscenace Ovčáček čtveráček v listopadu 2016. Po druhé satiře nazvané Ovčáček miláček jde nyní již o třetí díl takzvaného nekorektního kabaretu v podání zlínských herců.

„Při hledání malého chlapce není zásadní podoba s Jiřím Ovčáčkem. Ta může být pouze výhodou. Ale spíš nám jde o to, aby byl vybraný představitel malého Ovčáčka schopný vystihnout jeho mluvený projev,“ uvedla mluvčí divadla Veronika Jurčová.

Konkurz je určen pro chlapce ve věku 11 až 14 let a uskuteční se ve zlínském divadle 6. června od 17 hodin. „Jako první krok je nutné vyplnit formulář na webu divadla. Po vyplnění formuláře zájemcům obratem zašleme texty k naučení. Tedy kdo zareaguje dřív, má výhodu,“ dodala mluvčí.

Představení Jednou budem dál v režii ředitele MDZ Petra Michálka bude mít premiéru 16. listopadu.

„Chceme, stejně jako v případě Ovčáčka čtveráčka, opět kabaretní formou tentokrát zmapovat to, co nás formovalo od okamžiku sametového cinkání klíči až po dnešek. Je to pro divadlo úžasná příležitost, jak nekorektně popsat naši cestu od komunistů ke komunistům,“ přiblížil Michálek.

Může se vám hodit na Firmy.cz:
Divadla

Reklama

Výběr článků

Načítám