Hlavní obsah

Živý koncert je nenahraditelný, řekl Dan Bárta před festivalem Národ sobě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslava kultury Národ sobě - kultura tobě bude trvat podle posledních informací tři a půl hodiny, v Národním divadle 27. února vystoupí dvě stovky účinkujících a přímý přenos nabídne program ČT art.

Foto: Pavla Hartmanová

Dan Bárta

Článek

„Dojde k nečekaným spojením, náš orchestr vystoupí s interprety populární hudby, ale vystoupí i sólisté baletu Národního divadla,“ uvedl ve středu mluvčí Národního divadla Tomáš Staněk. „Divná doba je tu od toho, abychom zkusili věci, které si jinak nemůžeme dovolit.“

„Zahrajeme tam dvě písničky, chceme hrát s orchestrem Národního divadla, cvičíme písničky a těšíme se,“ vzkázal Jiří Macháček z Migu 21.

„Pro hrajícího muzikanta je živý koncert v interakci s lidmi nenahraditelný, není způsob, jak to vyměnit za něco, co by bylo podobně silné,“ podotknul před koncertem zpěvák Dan Bárta.

Foto: Petr Kurečka

Barbora Poláková

Hudebníci se v těžké době snaží hrát alespoň napůl živě, tedy bez fyzické přítomnosti fanoušků. „Máme za sebou před dvěma měsíci koncert naživo, který jsme udělali v rámci televize naživo, to byla velká zkušenost. Formát byl nový, byl to trošku koncert a trošku i film nebo klip, několik klipů za sebou,“ popsala Bára Poláková.

V Národním divadle zahrají také Michal Prokop, Václav Neckář, Ivan Hlas, Jana Kratochvílová, Ondřej Ruml, Klára Vytisková, Meky Žbirka, Lucie, Chinaski, Monkey Business, Wohnout, Ota Klempíř nebo The Atavists.

Klasickou hudbu zastoupí orchestr Opery Národního divadla pod vedením Jaroslava Kyzlinka nebo houslový virtuos Pavel Šporcl.

Reklama

Výběr článků

Načítám