Hlavní obsah

Ziggy Stardust opět na scéně. Film o Davidu Bowiem už se točí

Právo, Kristýna Pechová

Před čtyřiceti lety vydal britský zpěvák David Bowie desku Space Oddity, která nastínila nový směr hudby. Nyní se točí film Stardust, jenž osvětlí inspirace života mladého Bowieho.

Foto: Archiv, Právo

David Bowie

Článek

David Robert Jones, na hudební scéně známý pod jménem David Bowie, je považován za jednoho z nejvlivnějších umělců dvacátého století. Je vnímán jako jeden ze zakladatelů glam rocku, stylu, který se rozvinul z psychedelického rocku a art rocku. Vyznačoval se výstředními kostýmy, inspirací v science fiction a dekadentními tendencemi. Podobně jako Ziggy Stardust, Bowieho alter ego ze sedmdesátých let.

Film nazvaný prostě Stardust by měl dorazit do kin v roce 2020. Veze se na vlně jiných úspěšných hudebních biografických snímků, kterou odstartovala Bohemian Rhapsody (o skupině Queen a Freddiem Mercurym), pokračuje v ní The Rocket Man (o Eltonu Johnovi) a chystá se The Power of Love (o Céline Dionové).

Tvůrci snímku Stardust zatím zveřejnili první fotografii herce a hudebníka Johnnyho Flynna, který postavu Bowieho ztvární. Jeho první ženu Angelu bude hrát Jena Maloneová, jejíž výkon mohou diváci posoudit ve filmu Hunger Games.

Ví se rovněž, že Stardust nebude důsledným filmem o životě Bowieho a ani se tak nesnaží prezentovat. Děj má přinést dramatický příběh zpěvákovy cesty po USA na jaře roku 1971, při níž propagoval desku The Man Who Sold The World. V témže roce se mu narodil syn Duncan.

Bowieho rodina nicméně natáčení filmu nepodporuje a tvůrcům neposkytla autorská práva na umělcovu hudbu. Ve snímku proto neuslyšíme žádnou z jeho skladeb.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám