Hlavní obsah

Zemřela herečka Pamela Gidleyová, hrála ve filmu Twin Peaks

Ve věku 52 let zemřela americká herečka Pamela Gidleyová. Čeští diváci ji znají z kultovního filmu Twin Peaks nebo třeba ze seriálu Kriminálka Las Vegas, kde hrála postavu doktorky Teri Millerové. Herečka zemřela ve svém domě v Seabrooku v americkém státě New Hampshire. Příčina úmrtí není známá.

Foto: Profimedia.cz

Pamela Gidley

Článek

V roce 1985 vyhrála Gidleyová soutěž „Nejkrásnější dívka světa“, pořádanou modelingovou agenturou Wilhelmina. Titul jí otevřel dveře do Hollywoodu, kde se zanedlouho objevila ve snímku Nářez.

V roce 1987 si zahrála v dobrodružné sci-fi Cherry 2000. Hrála androidní manželku, která se porouchá během milostné scény a odstartuje tak dobrodružství hlavního hrdiny.

Objevila se i v kultovním filmu Twin Peaks: Ohni, se mnou pojď.

V televizi získala role v úspěšných seriálech Podivné náhody či Chameleon. Nejznámější její postavou je pravděpodobně doktorka Teri Millerová ze seriálu Kriminálka Las Vegas.

I když byla Pamela Gidleyová v osmdesátých letech označována za jednu z nejkrásnějších žen světa, k získání rolí v hollywoodských trhácích jí to nestačilo. Její filmová kariéra je tak spíše dlouhým seznamem vedlejších rolí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám