Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Synkop 61 Michal Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 77 let zemřel ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně zpěvák brněnské rockové skupiny Synkopy 61 Michal Polák. Na sociální síti to v pondělí uvedl hudebník a režisér Jiří Vondrák.

Foto: Profimedia.cz

Michal Polák

Článek

Skupina Synkopy 61 vznikla v roce 1960, ale Polák nastoupil na post zpěváka až v roce 1966, čímž přispěl ke stylovému posunu směrem k The Beach Boys, The Hollies nebo The Yardbirds a k zaměření na vlastní skladby místo coververzí.

Foto: Profimedia.cz

Synkopy 61 v roce 2017

V roce 1966 kapela poprvé pronikla i do zahraničí a vyhrála hlavní cenu na festivalu v polských Gliwicích. Z 1. československého beatového festivalu v Praze si roku 1967 odvezli cenu pro nejlepší moravskou skupinu a na druhém ročníku získali 2. místo se skladbou Casanova.

Od roku 1970 byla kapela plně profesionální, jezdila na turné do Polska či  Rakouska. V roce 1990 zanikla, ale o pět let později ohlásila comeback a Michal Polák s ní opět zpíval.

Reklama

Výběr článků

Načítám