Hlavní obsah

Zemřel zpěvák James Ingram, který pomáhal Jacksonovi s Thrillerem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a skladatel James Ingram zemřel v Los Angeles na rakovinu. Bylo mu 66 let.

Foto: Profimedia.cz

James Ingram

Článek

Držitel Grammy James Ingram byl populární hlavně v osmdesátých letech, na vrchol americké hitparády vyšplhaly třeba hity Baby Come To Me (1986) a I Don't Have The Heart (1990). Byl i spoluautorem velkého Jacksonova hitu PYT z legendární desky Thriller, která vyšla v roce 1982 a je považována za nejprodávanější album všech dob.

Jacksonův producent Quincy Jones uvedl: „Nenacházím slova, která by vyjádřila, jak moc mě bolí srdce kvůli zprávě o smrti mého malého bratra Jamese Ingrama.“

Foto: Profimedia.cz

James Ingram

Ingram se narodil v Ohiu v roce 1952 a později žil v Los Angeles, kde začínal se skupinou Revelation Funk a také hrával na klávesy v doprovodné skupině Raye Charlese. Zpíval mimo jiné na albu Quincyho Jonese The Dude a získal cenu Grammy za song One Hundred Ways. Druhou Grammy dostal za hit Yah Mo B.

V devadesátých letech už zájem o jeho sólovou tvrobu poklesl a věnoval se filmovým soundtrackům. Byl nominován na Oscara za písně The Day I Fall In Love (film Beethoven 2) a Look What Love Has Done (film Junior).

Může se vám hodit na na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám