Hlavní obsah

Zemřel zakládající člen kapely Slipknot Joey Jordison. Bylo mu 46 let

– Washington
Novinky, mso

Ve věku 46 let zemřel americký bubeník a zakládající člen heavymetalové kapely Slipknot Joey Jordison. S odkazem na vyjádření jeho rodiny o tom informovala BBC.

Foto: Charlie Neibergall, ČTK/AP

Joey Jordison na tiskové konferenci v roce 2010.

Článek

Příčinu smrti Jordisona rodina neoznámila, zemřel ale ve spánku. „Jeho skon v nás zanechal prázdná srdce a pocity nepopsatelného smutku,“ uvedli nejbližší v prohlášení.

Jordison byl v roce 1995 jedním ze zakládajících členů Slipknot společně se Shawnem Crahanem (vokály a perkuse) a Paulem Grayem (baskytara). Pod stejným názvem vydala kapela o čtyři roky později své debutové album.

Mick Thomson ze Slipknot: Živím se energií publika

Kultura

Kapela se stala velmi populární. Úspěchu dosáhla nejen v USA, prodala miliony alb po celém světě a získala také několik ocenění Grammy.

Slipknot jsou známí svým jedinečným agresivním hudebním stylem a jejich členové při hraní nosí masky ve stylu hororu.

Jordison byl součástí kapely až do roku 2013. Později odhalil, že odešel poté, co mu lékaři diagnostikovali příčnou myelitidu, což je zánětlivý proces v míše, který zanechává trvalé následky.

Foto: Profimedia.cz

Joey Jordison během koncertu Slipknot v Grand Rapids v roce 1999.

Bubeník se narodil v roce 1975 v Des Moines v Iowě. Kromě Slipknotu sklízel úspěch i s dalšími kapelami a později vystupoval například s Metallicou, Kornem či Rob Zombie.

Ze zakládajících členů Slipknotu už žije pouze Shawn Crahan. Gray zemřel v roce 2010 po předávkování drogami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám