Hlavní obsah

Zemřel Scott Putesky, spoluzakladatel Marilyn Manson

Novinky, Stanislav Dvořák

Zakládající člen skupiny Marilyn Manson Scott Putesky zemřel na rakovinu ve věku 49 let. Kytarista byl znám spíš pod uměleckým jménem Daisy Berkowitz.

Foto: Profimedia.cz

Koncert Marilyn Manson (Ilustrační foto)

Článek

Scott Putesky a Brian Warner (frontman Marilyn Manson) založili skupinu už v roce 1989 a vydrželi spolu až do roku 1996, kdy Putesky kvůli „tvůrčím rozporům” odešel a začal hrát s jinými kapelami jako Jack Off Jill, Godhead a Three Ton Gate. V roce 2013 onemocněl rakovinou a čtyři roky s nemocí bojoval.

„Když jsem začal s chemoterapií v září 2013, myslel jsem, že budu mít volný čas na odpočinek a na muziku a umění, ale rychle jsem zjistil, že volný čas znamená čas extrémního vyčerpání, kdy jsem neměl náladu na nic,” řekl v jednom rozhovoru v roce 2014.

Putesky už před založením skupiny psal poezii. Jinak ovládal také kytaru, baskytaru a klávesy. Warnera naučil nahrávat hudbu a aranžovat.

Podílel se s ním na albech jako The Raw Boned Psalms, The Family Jams, Refrigerator, Portrait of an American Family, Smells Like Children a Antichrist Superstar. Během nahrávání Antichrista ale odešel z kapely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám