Hlavní obsah

Zemřel herec Charles Grodin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve svém domě v americkém státě Connecticut zemřel americký herec Charles Grodin, známý z filmů Beethoven nebo Půlnoční běh. Bylo mu 86 let. Příčinou smrti byla rakovina kostní dřeně.

Zemřel herec Charles Grodin

 
Článek

Komediální role Charlese Grodina rozesmávaly filmové diváky desítky let, podotkl server BBC News. Herec byl podle britského zpravodajského webu znám svým suchým humorem a patřil mezi známé tváře hollywoodských komedií.

Grodin se zpočátku své herecké kariéry věnoval divadlu, na filmovém plátně se poprvé objevil v malé roli ve slavném hororu Romana Polanského Rosemary má děťátko.

Charles Grodin ve filmu Beethoven

V 70. letech se jeho kariéra rozvinula v komediálních rolích, jednu z hlavních rolí hrál například ve snímku Dobyvatel srdcí.

Mezi jeho nejznámější pak patří postava mafiánského účetního ve filmu Půlnoční běh, kde účinkoval společně s Robertem De Nirem, anebo role otce v rodině, která se ujme štěněte bernardýna v komedii Beethoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám