Hlavní obsah

Zemřel herec Ben Cross. Zahrál si v Ohnivých vozech či Star Treku

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Ve věku 72 let zemřel ve Vídni britský herec Ben Cross, kterého proslavila role v oscarovém snímku Ohnivé vozy. Cross podlehl blíže nespecifikované nemoci, která se poslední týden rapidně zhoršila, napsala jeho dcera Lauren na Facebooku.

Ben Cross ve filmu První rytíř

 
Článek

„Učil nás přijímat naše pocity. Jsme vděční za čas, který jsme s ním mohli strávit. Jeho duch nadále žije v našich srdcích, jeho slovech, hudbě a lásce,“ stojí ve vyjádření rodiny.

Zemřel filmař Alan Parker

Kultura

Cross krátce před svou smrtí stihl ještě natočit svou roli v hororu The Devil’s Light (Ďáblovo světlo), který by měl jít do kin příští rok. Letos se v biografech objeví také v hlavní roli romantického dramatu Last Letter from Your Lover (Poslední dopis od tvé lásky).

Po konci studií se Cross objevil v menší roli ve válečném filmu Příliš vzdálený most, kde hrál například po boku Michaela Cainea a Seana Conneryho. Crosse proslavil až film Ohnivé vozy, kde ztvárnil postavu židovského sprintera a olympijského vítěze z roku 1924 Harolda Abrahamse. Snímek obdržel celkem čtyři Oscary.

Cross si zahrál také v jedenáctém filmu ze série Star Trek v roce 2009, kde ztvárnil roli vulkánského velvyslance Sareka, otce slavnějšího Spocka, a zahrál si například i roli prince Charlese ve snímku William a Kate o seznámení královského páru. Cross byl také zdatný zpěvák. Zanechal po sobě manželku, dceru Lauru a syna Thea.

Foto: Profimedia.cz

Ben Cross

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám