Hlavní obsah

Zemřel herec Al Harrington z populárního krimiseriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 85 let zemřel samojsko-americký herec Al Harrington, jehož diváci znají zejména ze seriálu Hawaii Five-0 (Havaj 5-0). Herec prodělal minulý týden mrtvici a zemřel v úterý. Ve čtvrtek o tom s odvoláním na jeho rodinu informoval mimo jiné magazín People.

Al Harrington v seriálu Havaj 5-0 Video: CBS TV Network

 
Článek

„Al měl skutečný dar od Boha. Byl to ušlechtilý, soucitný, trpělivý a laskavý muž se smyslem pro humor. Jeho smích mi bude znít v srdci, dokud se znovu nesetkáme,” napsala jeho manželka Rosa, se kterou měl herec čtyři děti.

Harrington se narodil v roce 1935 na Americké Samoi, kde jej vychovávala babička. Ve třech letech se s matkou přestěhoval na Havaj, vysokoškolský titul později získal na Stanfordově univerzitě. Na Havaji vyučoval historii a v roce 1972 debutoval jako detektiv Ben Kokua v seriálu Hawaii Five-0. Ve stejném seriálu se objevoval už od roku 1969 v epizodních rolích.

V roce 2010 se objevil rovněž v nové verzi seriálu, který byl poslední roky vysílán i v České republice. Tentokrát ztvárnil postavu Mamo Kahikeho. V roce 2018 získal Harrington na Havaji akademickou cenu za celoživotní přínos.

Kromě detektivního seriálu si Harrington zahrál menší role i ve Forrestu Gumpovi (1994) či seriálu Jake a Tlusťoch (1987).

Foto: Profimedia.cz

Al Harrington

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám