Hlavní obsah

Zemřel herec William Hurt

Ve věku 71 let v neděli zemřel americký herec William Hurt. S odvoláním na umělcovu rodinu a přátele o tom informovaly hollywoodský web Deadline a časopis Variety. Hurt v roce 1986 získal prestižní cenu Oscar za výkon v adaptaci románu Manuela Puiga Polibek pavoučí ženy.

Foto: Profimedia.cz

William Hurt

Článek

„Rodina Hurtových truchlí nad úmrtím Williama Hurta, milovaného otce a oscarového herce,“ uvedl podle Deadline v prohlášení hercův syn Will.

„Zemřel pokojně, z přirozených příčin, obklopen rodinou,“ dodal.

V roce 2018 herec sdělil, že mu lékaři diagnostikovali rakovinu prostaty, která se rozšířila do kostí, poznamenala agentura Reuters.

Ukrajinský herec šel bránit svou vlast a padl za ni

Evropa

William Hurt, který by 20. března oslavil 72. narozeniny, debutoval na stříbrném plátně v 80. letech. V roce 1986 získal Oscara za výkon ve filmu Polibek pavoučí ženy.

Za roli homosexuála v jihoamerickém vězení byl oceněn i na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.

Nominaci na Oscara získal ještě třikrát, a to za roli učitele neslyšících ve filmu Bohem zapomenuté děti (1986), za roli ambiciózního televizního hlasatele ve snímku Vysíláme zprávy (1987) a v roce 2005 za vedlejší úlohu ve filmu Dějiny násilí režiséra Davida Cronenberga.

Hurt v roce 2000 natáčel v Česku sci-fi seriál Duna a zúčastnil se slavnostního večera udílení Českých lvů, kde předal jednu z cen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám