Hlavní obsah

Zeke se proženou Strahovem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Divokou směs hard coru a motorkářského rocku nabídne 3. července v pražském klubu 007 na Strahově skupina Zeke ze Seattlu. Začínala s hard core punkem, její členové ale byli vždy obdivovatelé silných motorů, což začalo její sound ovlivňovat, i když texty o autech už vystřídaly ty o drogách a pití.

Foto: Relapse Records

Zeke

Článek

Zeke se dali dohromady v roce 1993. Zpočátku hráli zběsile rychlý speed core. Jejich druhá deska Flat Tracker trvala jen 18 minut, ale bylo na ní patnáct skladeb. Postupně skladby prodloužili, když hard core obohatili o prvky hard rocku a blues rocku a jejich pojetí se přiblížilo legendárním Motörhead.

Sama skupina se hlásí nejen k Ramones a Black Flag, ale taky ke Kiss a Black Sabbath. Leccos vypovídá, že v roce 2005 vydali split s Peter Pan Speedrock, o rok dříve se Supersuckers a v roce 2011 s Antiseen.

Odehráli turné s řadou velmi rozdílných muzikantů od Jerryho Cantrella přes punkové D.O.A., ska Voodoo Glow Skulls, párkrát však předskakovali Pearl Jam.

Před Zeke vystoupí Unholly Preachers.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám