Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Elton John na prvenství nedosáhl, nejvíce Čechů šlo na Aladina

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní počasí nejspíš lákalo spíše k vodě než do kin. Na první příčku v žebříčku návštěvnosti českých kin totiž stačilo rodinné komedii Aladin jen 17 367 diváků. Druhé místo obsadil životopisný snímek o Eltonu Johnovi Rocketman. Bronz patří dobrodružnému filmu Godzilla II Král monster.

Foto: Walt Disney Pictures

V roli džina se objeví Will Smith.

Článek

První letošní tropický víkend trávili Češi pravděpodobně na koupalištích či zahrádkách restaurací, vyrazit se zchladit do klimatizovaného sálu kina napadlo jen málokoho, nejčastěji však asi rodiny s dětmi. První místo v žebříčku návštěvnosti českých kin totiž stejně jako minulý víkend patří hrané adaptaci animované pohádky Aladin. Ten je vyobrazen jako pouliční zlodějíček, nechybí samozřejmě ani cílevědomá princezna Jasmína a džin.

Pomyslné stříbro vybojoval životopisný film o britské hudební legendě Eltonu Johnovi Rocketman. Sám Elton je ze svého představitele Tarona Egertona nadšený. Budou jeho názor sdílet i diváci a odborní kritici? Srovnání s oscarovým trhákem Bohemian Rhapsody, dokumentujícím život taktéž homosexuálního zpěváka Freddieho Mercuryho, je nevyhnutelné. Dosáhne Rocketman podobných úspěchů?

Foto: Paramount Pictures

Ztvárnit Eltona Johna bez výstředních kostýmů by opravdu nebylo možné.

Třetí místo si vyřvalo oblíbené monstrum ve snímku Godzilla II Král monster. Impozantní příšera se tentokrát střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Aladin17 367
2.-Rocketman13 766
3.-Godzilla II Král monster13 026
4.3.Pokémon: Detektiv Pikachu11 460
5.2.John Wick 310 852
6.4.Avengers: Endgame6 824
7.10.Jak vycvičit draka 35 132
8.-Máma4 550
9.6.Zlo s lidskou tváří2 319
10.-Šprtky to chtěj taky2 058
zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám