Hlavní obsah

Xindl X zpívá o strachu i solidaritě

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Xindl X vydal písničku Něco je ve vzduchu. Shrnuje v ní své pocity ze současné koronavirové doby, kdy jsou mezi lidmi strach i solidarita. Připravil k ní také jednoduché video. Písnička je první vlaštovkou z jeho další desky, kterou plánuje pokřtít příští rok na svém koncertě v pražské O2 areně.

Lyric video k písni Xindla X Něco je ve vzduchuVideo: Universal Music

 
Článek

„Pokusil jsem se shrnout své pocity z této podivné doby, v níž jsme se všichni ocitli. Na jedné straně je zvykání si na svá domácí vězení a na všudypřítomný strach šířený z médií, na druhé ta obrovská sounáležitost, kterou mezi lidmi cítím,“ komentuje zpěvák.

Právě v té vlně solidarity vidí světlo na konci tunelu. „Lidé, kteří pro své okolí šíjí roušky a vyrábějí respirátory, dobrovolníci, kteří pod Červeným křížem a dalšími organizacemi vyrážejí pomáhat seniorům. Jiní se skládají na potřebné, i když vědí, že sami budou v příštích měsících v nouzi,“ říká s obdivem písničkář.

Za produkcí singlu stojí již tradičně Dalibor Cidlinský jr. a lyric video zpracoval Ondřej Pfeiffer, který s Xindlem X spolupracoval již na několika videoklipech.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám