Hlavní obsah

Wohnout představuje Hloupou písničku, třetí singl z chystané desky

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská rocková kapela Wohnout představuje nový singl z chystaného alba, které má pracovní název Máme na míň a vyjde v listopadu. Po písničkách Hudba léčí a Sladký dřevo nabízí Hloupou písničku. Na Novinkách.cz má premiéru.

Nový klip kapely WohnoutVideo: Skupina Wohnout

 
Článek

„Hloupá písnička byl spíše klasický odpad, se kterým se nemělo jít ani na demáč. Původní verze se dost lišila od finální, která má veselý kytarový riff. Nakonec je z toho klasická hloupá písnička, která leze do hlavy, až je tím otravná,“ komentuje vznik singlu zpěvák a kytarista Honza Homola.

Foto: archív kapely

Zpěvák a kytarista Honza Homola při natáčení videoklipu.

Záběry k videoklipu se sbíraly bezmála dva měsíce. Vyrobila se kvůli tomu speciální helma s kamerou, kterou dostávali na hlavu vybraní jedinci. V klipu si zahrála jak celá kapela, tak fanoušci, kamarádi z okolí, náhodní kolemjdoucí i známé osobnosti. Natáčelo se v lachtaním výběhu v Zoo Praha, ve vzduchu v ultralightu, ve vodě i v traktoru. Ve videu se objeví moderátoři Patrik Hezucký a Tereza Tobiášová, biker Michal Maroši či zpěvačka Sabina Křováková.

Foto: archív kapely Wohnout

V klipu se představí i zpěěvačka Sabina Křováková.

„Natáčení videoklipu bylo jedno velké dobrodružství. Helma během pár týdnů za záběry procestovala více než dva a půl tisíce kilometrů, a kdyby mohla vyprávět, tak by to vydalo na knihu. Podívala se letadlem do vzduchu, dostala se pod vodu, ale i na skálu, kde prozkoušela jištění, díky němuž musela zachránit život,“ říká režisér Jan Písařík.

Naráží tím na incident, kvůli němuž se datum premiéry posunulo. Jednomu z aktérů videoklipu totiž při natáčení na skále selhalo jištění, a zřítil se tak ze šesti metrů dolů. Život mu zachránila helma, i tak ovšem utrpěl několik ošklivých zlomenin.

Po odehrání letních festivalů a kapelním volnu absolvuje Wohnout v listopadu a prosinci turné k nové desce. Její křest proběhne 16. listopadu ve Velkém sále Lucerny v Praze.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám