Hlavní obsah

Vzniká film o Mohamedovi, který v něm nesmí být vidět

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkofilm o proroku Mohamedovi chystá producent Oscar Zoghbi. Půjde o remake snímku ze sedmdesátých let. Aby se neurazili věřící, nesmí být hlavní postava ve filmu vidět.

Článek

The Messenger of Peace (Posel míru) bude remakem filmu s Anthony Quinnem The Message (Poselství) z roku 1977. Odehrává se převážně v posvátných městech Mekka a Medina, uvedla BBC.

"Technologie se od sedmdesátých let změnila a tento projekt použije moderní filmovou techniku k obnovení poselství původního filmu," míní producent. "Ve 21. století je skutečně potřeba film, který přivede diváky k zájmu o cestu, která vedla k zrození islámu," myslí si scenárista Ramsey Thomas.

Původní film v sedmdesátých letech vyvolal nepokoje, které stály dva lidi život. Prorok Mohamed v něm ale nebyl vidět, jeho přítomnost byla naznačena jen hudbou a záběry z jeho pohledu.

V poslední době způsobila řada zpodobení Mohameda demonstrace a výhrůžky ze strany radikálních muslimů, zejména satirické obrázky v dánském tisku. Letos měla vyjít ve Velké Británii provokativní kniha o Mohamedově nevěstě, ale kvůli obavám, že vzbudí další násilí, zatím nevyšla.

Reklama

Výběr článků

Načítám