Hlavní obsah

Výstavu o Karlu Gottovi denně navštěvuje na čtyři sta lidí

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavu Gott, My Life, která je otevřena do 30. září na lodi kotvící na náplavce v Praze na Výtoni a jež představuje život i osobnost zpěváka Karla Gotta, navštěvuje denně v průměru čtyři sta lidí. Právu to řekla Pavlína Stránská, mluvčí Nadačního fondu Richarda Fuxy, který akci inicioval a pořádá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Návštěvníci oceňují i množství exponátů.

Článek

„Návštěvníci oceňují zejména obrovský rozsah výstavy, množství exponátů, jež přesahuje tisíc kusů, poutavé a profesionální zpracování, které je krok po kroku vede posledními šedesáti roky nejenom kariéry Karla Gotta, ale také vývojem celé české populární hudby. Moc se jim líbí odpočinkové zóny, kde zní největší Gottovy hity vybrané ze všech období napříč jeho uměleckou dráhou,“ sdělila Stránská.

Pořadatelé údajně zaznamenali i návštěvníka, který v expozici strávil osm hodin. Jiný prý zase přišel opakovaně, a to hned třikrát.

Šťastnější návštěvníci se mohli setkat i se samotným Karlem Gottem.

„Osobně se zúčastnil vernisáže, autogramiády a také doprovodil děti ze tříd svých dcer při návštěvě výstavy. Stejně tak se zúčastnil večera, během něhož se uskutečnila aukce ve prospěch neziskové organizace Můj nový život. Vynesla 450 tisíc korun. Kromě toho na loď zamíří čas od času osobně, má na ní dokonce pro tyto příležitosti v kavárně trvale rezervovaný stolek,“ dodala Stránská.

Výstava potrvá do 30. září letošního roku a později by se podle záměru pořadatelů mohla přesunout do Německa, kde je Gott nesmírně populární. Zpěvák právě dnes slaví osmasedmdesáté narozeniny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám