Hlavní obsah

Vyhozený klávesista Lucie: Skupinu změnily peníze

Novinky, Jaroslav Rudiš

Michal Dvořák skupinu Lucie kdysi zakládal. Byl to on, kdo do skupiny přivedl Davida Kollera. Skupina s ním však již nepočítá. "Mrzí mě, že když člověk něco patnáct let buduje, že se to může tak jednoduše rozplynout, řekl v rozhovoru Dvořák. "Peníze ale bohužel lidi mění...," uvedl.

Foto: Jana Krotilová

Privilegovaný měšťanský střelecký sbor ze Stříbra

Článek

Kdy jste se dozvěděl, že jste vyhozen z Lucie?

Přesně před týdnem na naší obyklé schůzi. Scházeli jsme se pravidelně, protože jsme mimo jiné připravovali i jarní turné.

Přišlo to z ničeho nic, nebo ve skupině panovala napjatá atmosféra už delší dobu?

Pnutí bylo v kapele od začátku. To je myslím normální - co člověk, to jiný názor. Vždyť už jsme se kvůli tomu jednou regulérně rozpadli - to bylo v polovině devadesátých let.

Jak byl váš odchod zdůvodněn?

Kluci mi řekli, že už do budoucna s klávesami nepočítají, že zvuk skupiny bude kytarovější.

Kapelu jste před patnácti lety spoluzaložil. Jak se nyní cítíte?

Mrzí mě, že když člověk něco patnáct let buduje, že se to může tak jednoduše rozplynout. Trochu absurdní je, že jsem to byl já, kdo do Lucie přivedl Davida Kollera. A stejný člověk mě nyní z kapely vyhodil. (smích) Peníze ale bohužel lidi mění... Myslím ale, že za námi zůstalo hodně dobrých písniček, za kterými si můžeme stát.

Lucie na internetu tvrdí, že pokračuje dál. Vy se naopak ve svém prohlášení domníváte, že kapela vaším odchodem končí.

V každém případě můj odchod znamená konec kapely, jak ji lidé po patnáct let znali. Pro mě osobně nyní vzniká nová skupina. Ať už se bude jmenovat Lucie, nebo nějak jinak.

Na čem nyní pracujete?

Práce mám spoustu a těší mě, že teď budu mít více času i na jiné projekty, že poznám nové lidi. Právě jsem ve studiu a pomáhám zpěvačce Lence Nové s její deskou, která by měla letos vyjít. Kontinuálně také dostávám nabídky na filmovou a divadelní hudbu. Tomáš Belko s Danielem Bartkem napsali úžasný divadelní scénář Jestli mě chceš, tak zhasni. Je to muzikál trochu jinak - takové multimediální představení, připravované pro nové, právě budované divadlo v pražských Dejvicích. Já k němu skládám muziku.

Nepřemýšlíte o sólové desce?

Myslím na ni už šest let. Mám hotových ale jen pár námětů. Teď bych to mohl také dotáhnout do konce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám