Hlavní obsah

Vychází Město v oblacích, román Anthonyho Doerra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Román Město v oblacích, který napsal americký spisovatel Anthony Doerr, zvolily časopisy Time a Entertainment Weekly nejlepší knihou roku 2021. Byl finalistou v amerických Národních knižních cenách, finalistou v kategorii Nejlepší kniha roku 2021 v cenách knižního řetězce Barnes&Noble, bestsellerem The New York Times a jedním z deseti titulů, které se v roce 2021 nejvíce objevovaly na seznamech nejlepších knih roku. Právě dnes vychází v překladu Blanky Šustrové i v české verzi.

Foto: Profimedia.cz

Spisovatel Anthony Doerr.

Článek

Je to román o dětech na prahu dospělosti v rozvráceném světě, román, v němž se minulost, přítomnost i budoucnost propojují ve velkolepý celek. Autor ho věnoval „knihovníkům dneška, včerejška a následujících let“.

Anthony Doerr (1973) je jedním z nejpozoruhodnějších spisovatelů současnosti. Magazín Granta ho v roce 2007 zařadil mezi jedenadvacet nejlepších amerických spisovatelů.

Světovou proslulost pak získal díky románům O dívce Grace a Jsou světla, která nevidíme, za který získal Pulitzerovu cenu. Oba vyšly u nakladatelství Moba i v českém překladu.

Napsal i vzpomínkovou knihu Čtvero ročních období v Římě a dvě povídkové sbírky, Sběratel mušlí a Zeď vzpomínek. Nyní navazuje Město v oblacích.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám