Hlavní obsah

Vychází autobiografie Karla Gotta

Ve středu 14. července vychází knižně autobiografie zesnulého zpěváka Karla Gotta pod názvem Karel Gott - Má cesta za štěstím.

Foto: Karel Gott Agency

Karel Gott

Článek

Gott se na sklonku života sám rozhodl sepsat vzpomínky. Publikace obsahuje zhruba 1800 fotografií a jiných obrazových a dokumentačních materiálů, z nichž mnohé dosud nebyly zveřejněny.

„Knihu dokončil a intenzivně též pracoval na obrazové dokumentaci až do posledních dnů. Otevřeně hovoří o svém soukromí, dcerách, manželství, ale také o věcech, které byly doposud z různých důvodů zahaleny rouškou tajemství. Jeho vzpomínky sahají až do nejútlejšího dětství, vyprávějí o rodičích i širší rodině, o školních letech, o kamarádech i osobních zálibách, k nimž patřilo už v klukovských letech zejména malování,“ tvrdí vydavatel.

„Je ve své inventuře osudu sebekritický i mimořádně upřímný, především v závěrečných kapitolách, v nichž popisuje těžké období zápasu se zákeřnou chorobou. Čtenářům se tak dostává do rukou ucelený, v mnoha směrech strhující obraz osudového vzepětí výjimečné osobnosti,“ dodal.

Karel Gott zemřel v roce 2019 ve věku 80 let. Trpěl leukémií. Plzeňský rodák se původně vyučil v ČKD elektromontérem a od roku 1957 tři roky pracoval ve zkušebně elektrických točivých strojů v ČKD Stalingrad v pražských Vysočanech. Především jeho otec ho nutil naučit se řemeslo. Svou pěveckou kariéru zahájil roku 1958, když se přihlásil do soutěže Hledáme nové talenty, všiml si ho Karel Krautgartner a nabídl mu vystupování s orchestrem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám