Hlavní obsah

Vratné lahve mají milióntého diváka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miliontý divák filmu Vratné lahve, Jana Chvátalová z Menhartic u Jemnice, která v Praze pracuje, poletí balonem. Poukaz na let balonem pro dvě osoby předali jubilejnímu návštěvníkovi vylosovanému v pondělí na představení v pražském multikině Village Cinemas Smíchov režisér Jan Svěrák, scenárista a představitel hlavní role Zdeněk Svěrák a šéf distribuční společnosti Falcon Jan Bradáč.

Článek

Výlet vítěze má kopírovat populární finální scénu Vratných lahví, odehrávající se právě v koši balónu. Zdeněk Svěrák se právě na tyto záběry velmi těšil, ale nakonec s balonem nikdy nevzlétl a sugestivní scéna se natáčela "jen" s košem zavěšeným na jeřábu.

"Ani jsme nedoufali, že by náš film mohl přilákat milión diváků. Říkal jsem si, že by se tak zhruba polovina mohla na tatínka přijít podívat," řekl režisér před projekcí, která se kvůli losování pozdržela. Napětí v sále by se dalo krájet, když prozradil, že dárkem bude let balonem. A ne jen ten obyčejný, ale stejně jako ve filmu spojený s "nouzovým" přistáním na vodní hladině.

"Chtěli jsme, aby vítězka zažila to, co hrdinové našeho příběhu," uvedl Jan Svěrák a dodal, že výherce má právo odmítnout. V tom případě by dostal knížku fotografií z natáčení. "Já jubilejního diváka vylosuji, protože nemám brýle. Honza brýle má, tak útržek vstupenky přečte," oznámil pak Zdeněk Svěrák.

Vylosovaná Jana Chvátalová poté bez rozpaků uvedla, že si na přistání na hladině troufne. Vratné lahve jsou po šesti letech prvním českým filmem, který překročil hranici jednoho miliónu diváků v domácích kinech. Naposledy se to podařilo právě Janu Svěrákovi s filmem Tmavomodrý svět, který vidělo 1 196 279 diváků. Kolju vidělo 1 346 669 diváků a Obecnou školu 1 040 668 lidí. Vratné lahve čeká za necelý měsíc další slavnostní událost; bude zastupovat českou kinematografii v prestižní soutěži MFF v Karlových Varech. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám