Hlavní obsah

Vracejí se japonští bubeníci Yamato

Novinky, Stanislav Dvořák

Do ČR se po 2 letech vrací slavný japonský soubor Yamato. Bubeníci se s novou show Bakuon zastaví v Brně, Zlíně, Ostravě, Hradci Králové a Praze.

Foto: Pragokoncert

Yamato v akci

Článek

Yamato už u nás vystupovali mnohokrát a získali si české a moravské publikum představeními jako Heartbeat Shin-on, Matsuri – Fiesta, Gamushara - The Beat Of Courage a Rojyoh -The Beat On The Road.

Nový program Bakuon byl inspirován tlukotem srdce. “Jedná se o jedinečný příběh všech živých bytostí, který rezonuje skrz generace. Hlavním tématem našeho nového programu je příběh silného a nepřetržitého rytmu – tlukotu srdce, který je ukryt v každém z nás od narození až po současnost. Všichni živí tvorové jakožto nositelé toho zvuku, jsou součástí tohoto příběhu,“ vysvětlili Yamato.

Foto: Pragokoncert

Yamato

Soubor vznikl v roce 1993 v prefektuře Nara. S tradičními japonskými bubny Wadaiko cestuje již více než 20 let po celém světě a odehrál přes tisíc představení.

Foto: Pragokoncert

Bakuon - představení souboru Yamato

„Naším bubnováním chceme zprostředkovat tlukot srdce - zvučnou podstatu všeho živého. Během našeho vystoupení cítíme sílu a vášeň toho rytmu, který se nachází v každém koutě našeho světa dávající sílu a odvahu přijmout život takový, jaký je. Toto cítění se snažíme sdílet s naším publikem. Naše intenzivní cvičení nám umožňuje šířit tento puls po celém světě, někdy s jemnou pronikavostí, jindy s nezměrnou sílou a vášní,” tvrdí bubeníci Yamato.

Turné Yamato:

5.11.2016 BRNO, Bobycentrum

6.11.2016 ZLÍN, Kongresové centrum

7.11.2016 OSTRAVA, Gong

8.11.2016 HRADEC KRÁLOVÉ, Aldis

9.11.2016 PRAHA, Kongresové centrum

Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro, Ticket-Art a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám