Hlavní obsah

Vítkovické železárny v červenci zažijí největší taneční festival v ČR

Právo, Aleš Honus

Dějištěm největšího tuzemského festivalu elektronické taneční hudby se letos stane areál Dolní oblasti Vítkovic. Zcela nová hudební přehlídka Beats for Love se uskuteční od 4. až 6. července a vstup na ni bude zdarma. I proto pořadatelé očekávají návštěvnost 20 až 40 tisíc lidí, tedy srovnatelně jako festival Colours of Ostrava, který se uskuteční o dva týdny později na stejném místě.

Foto: Beats for Love

Matrix & Futurebound

Článek

„Rozhodně nechceme konkurovat Colours, protože jde o dvě zcela odlišné akce pro jiné publikum. Naše ambice jsou ale vysoké,“ řekl organizátor festivalu Kamil Rudolf. Na pěti scénách v areálu, kterému dominují vysoké pece a těžní věž Dolu Hlubina, vystoupí nejlepší místní i světoví dýdžejové.

Mezi nejzvučnější jména patří například britští Matrix & Futurebound a John B, nizozemský DJ Olav Basoski, Takaaki Itoh z Japonska, kanadský Partick DSP a mnoho dalších.

„Věříme, že v Ostravě vytvoříme novou tradici a tato taneční akce bude časem patřit k nejvýznačnějším událostem svého druhu v Evropě,“ uvedl Rudolf s tím, že první ročník je zkušební a díky vstřícné podpoře sponzorů na něj může být vstup zdarma. Do budoucna ale pořadatelé nevylučují, že na další ročníky už se vstupné platit bude.

„První ročník bude zaměřen na mainstreamové taneční žánry jako drum and bass, house, techno, hip-hop, reggae, dubstep a další,“ dodal organizátor.

Festival začne 4.července v 17 hodin a skončí až 7. července nad ránem. Akce si klade za jeden z cílů sbližovat lidi různých názorů a myšlenek a také propojit místní interprety s velkými hvězdami ze zahraničí.

„Chceme zařadit Ostravu mezi velké světové metropole, které již takovou akci pořádají, například Berlín, Paříž, Rio de Janeiro, Curych a podobně,“ tvrdí pořadatelé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám