Hlavní obsah

Vítězové Eurovize prodali trofej, aby koupili drony proti Rusům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská skupina Kalush Orchestra už nemá svou trofej z letošní Eurovize. Prodala ji, aby pomohla sehnat zbraně pro svou vlast.

Foto: Profimedia.cz

Kalush Orchestra

Článek

Skupina vydražila křišťálový mikrofon za 900 000 dolarů a nakoupí drony pro ukrajinskou armádu. Ukrajinský televizní moderátor Serhij Prytula uvedl, že za peníze budou koupeny ukrajinské drony PD-2.

Během charitativního koncertu v Berlíně člen skupiny Oleh Psiuk burcoval lidi, aby si nezvykli na válku, která stála tisíce životů a způsobila útěk asi 14 milionů obyvatel.

Rusové bezostyšně přiznali, že kradou ukrajinské obilí

Válka na Ukrajině

Právě Německo bylo v poslední době kritizováno, že na rozdíl od ostatních států přistupuje k válce laxně až přezíravě. Dodávky zbraní od největší evropské ekonomiky váznou.

„Myslím, že by měla být na prvních stránkách pořád, dokud nepřijde mír,“ uvedl Psiuk.

Kalush Orchestra vyhráli televizní soutěž s písní Stefania. ČR tam zastupovala skupina We Are Domi a zpěvačka Dominika Hašková, která je dcerou hokejisty Dominika Haška. We Are Domi moc nezaujali a skončili na 22. místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám