Hlavní obsah

Vítěz Eurosongu Mans Zelmerlöw vystoupí v neděli v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Mans Zelmerlöw, švédský poprockový zpěvák, který zvítězil v letošním květnovém klání na Eurosongu ve Vídni, se představí v Praze. V neděli 11. října zazpívá v Lucerna Music Baru. Vstupenky jsou k mání nyní a budou i na místě.

Foto: archív Live Nation

Mans Zelmerlöw vystoupí v Praze poprvé.

Článek

Koncert proběhne v rámci evropského turné. Devětadvacetiletý zpěvák ho absolvuje ke svému letošnímu albu Perfectly Damaged, které vyšlo v červnu a je na něm i písnička Heroes, s níž zvítězil na Eurosongu ve Vídni.

Myšlenka písně Heroes není laciná. Zelmerlöw se jejím prostřednictvím vrátil do svého dětství, do doby, kdy mu nebylo do zpěvu. „Animovaný panáček, kterého jste viděli při prezentaci skladby na pódiu, představuje mě jako dítě. Když mi bylo deset, byl jsem ve škole outsider a často jsem byl šikanován. Všichni moji přátelé se ke mně v jednu chvíli otočili zády. Bylo to těžké. Nakonec ale přišel nový žák, se kterým jsem se spřátelil. Trávili jsme spolu spoustu volného času, chodili jsme hrát tenis, bavili jsme se a po několika měsících se ke mně zase moji spolužáci a vrstevníci vrátili. Na pódiu jsem hrál svého tehdejšího spolužáka. Byla to role mého zachránce,“ vysvětlil zpěvák.

V předprogramu koncertu se představí český zpěvák Pavel Callta.

Reklama

Výběr článků

Načítám