Hlavní obsah

Víkendové festivaly: Řevnice, Vroutek a Okoř

Právo, Jaroslav Špulák, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na víkendové festivaly v Trutnově a Hip-Hop Kemp v Hradci Králové dorazilo vždy výrazně přes 10 tisíc diváků, sobotní festivaly na Okoři, ve Vroutku a v Řevnicích byly divácky podstatně skromnější.

Foto: Jakub Deml, Právo

Karel Holas z Čechomoru v Řevnicích.

Článek

Jak v podhradí Okoře, kam přišly 4 tisíce lidí, tak v lesním divadle v Řevnicích (asi 1200) a ve Vroutku (asi 1500), se nicméně hrálo v nádherném prostředí.

Sto zvířat příští rok vydá novinku Postelový scény

Z jedné akce na druhou se během dne přemístili Čechomor, Sto zvířat i zpěvačka Aneta Langerová. Zatímco Sto zvířat při svých koncertech hrdě hlásili, že příští rok vydají novinku Postelový scény, Čechomor Právu ústy svého kytaristy Františka Černého přiznal, že pracuje na několika projektech současně a neví, který z nich dokončí dříve.

Aneta Langerová zatím chystá písničky pro novou desku, na které prý bude o trochu rockovější, než na loňském počinu Dotyk. Na festivalech ji doprovázela i kamera internetové televize Stream, kde před léto beží dokumentární seriál Léto s Anetou.

Na závěr festivalu v Řevnicích se představila v raritním akustickém bloku skupina Lety mimo s hosty.

S jiným typem kapel a tedy i posluchačů počítal festival Rock for Chruch(ill) ve Vroutku u Podbořan. V sobotu v noci tam excelovali američtí New York Ska Jazz Ensemble, na které se sešlo asi nejvíce lidí.

Objev roku 2007, vynikající čeští jazz-funkeři Navigators s hostem Ondřejem Pivcem na varhany poskytl podobně dokonalý zážitek. Živá a na české poměry neobvykle profesionální směs funku a hip-hopu doplněná o jazzově laděná sóla varhan roztančila všechny přítomné, mnozí přitom skupinu slyšeli poprvé v životě. Jediné, co Navigators připravilo o hvězdnou pozici, byl fakt, že museli hrát odpoledne a k lítosti posluchačů nesměli přidávat.       

Zajímavostí programu na Okoři byly tradičně nadšeně přijaté evergreeny Jaroslava Uhlíře i koncert kapely Wohnout, která hrála jen ve třech, neboť zpěvák Matěj Homola se zranil při jízdě na skateboardu na Ukrajině. Zlomil si žebra a přivodil otřes mozku, ale podle manažerky Martiny Tůmové je jeho stav uspokojivý.

Reklama

Související témata:

Související články

Čechomor převezme platinu na Vinohradech

Skupina Čechomor převezme v sobotu ve vyprodaném pražském Divadle na Vinohradech platinové ocenění za prodej svého netradičního vánočního alba Sváteční...

Výběr článků

Načítám