Hlavní obsah

Čechomor převezme platinu na Vinohradech

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Čechomor převezme v sobotu ve vyprodaném pražském Divadle na Vinohradech platinové ocenění za prodej svého netradičního vánočního alba Sváteční Čechomor. ¨

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Karel Holas ze skupiny Čechomor na on-line chatu Novinek

Článek

CD Sváteční Čechomor bylo úspěchem po hudební i komerční stránce. Členové skupiny převezmou od ředitele Sony BMG Zbyňka Knoblocha platinové desky a současně CD pokřtí. Třemi koncerty v divadle (uskuteční se od 17:00, 20:00 a 24:00 hodin a jsou beznadějně vyprodané) pak zakončí turné k desce spolu s hosty Zuzanou Smatanovou, Eliškou Ptáčkovou, Ondřejem Smejkalem (didgeridoo), Mirkem Hloucalem (trumpeta) a Tarasem Voloshchukem (kontrabas).

"Můžete se těšit na program, který je sestavený převážně z nové desky Sváteční Čechomor, kromě toho zahrajeme i mnoho starších skladeb. Ve vinohradském divadle s námi vystoupí mnoho hostů," uvedl Karel Holas z Čechomoru na chatu Novinek. Zpěvačka Lenka Dusilová tentokrát s Čechomorem nevystupuje, protože v době, kdy se Sváteční Čechomor nahrával, byla v zahraničí.

Čechomor

Historie Čechomoru sahá až do roku 1988, kdy vystupoval jako Českomoravská nezávislá hudební společnost. Největší popularity dosáhl v devadesátých letech. Vydal řadová alba Dověčnosti, Mezi horami či Proměny. Posledním počinem Čechomoru je album Sváteční, které se vyhnulo většině nejotřepanějších vánočních hitů, tvůrci se totiž prokutali hlouběji do archívu českých, moravských, slovenských a polských koled a mnohé z nich patrně posluchači nebudou znát. Jako hosty si pozvali Ondřeje Smeykala (nástroj didgeridoo) a slovenskou slavici Zuzanu Smatanovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám