Hlavní obsah

Ve 31 letech zemřel Jamal Edwards

Londýn

Britský hudební producent a podnikatel Jamal Edwards, který založil platformu SB.TV, jež stojí za zrodem kariéry Eda Sheerana nebo Rity Ory, zemřel v neděli ve věku 31 let. Informovala o tom stanice BBC s odkazem na jeho společnost. V roce 2014 obdržel od královny Řád britského impéria (MBE) za mimořádný přínos hudebnímu průmyslu.

Foto: Profimedia.cz

Řád britského impéria získal teprve ve 24 letech

Článek

Příčina smrti nebyla objasněna. Rodina pouze uvedla, že zemřel náhle.

Zkraje února se účastnil předávání cen Brit Awards a ještě v sobotu údajně vystupoval jako DJ na jedné z akcí v Londýně.

Edwards se proslavil zejména založením společnosti SB.TV, která pomohla katapultovat do širšího povědomí řadu nových interpretů včetně Eda Sheerana, Rity Ory, Jessie J, Davea, Bugzyho Malona nebo Stormzyho.

Právě díky této platformě se na britských ostrovech zpopularizoval hudební styl grime.

Jak SB.TV rostla, Edwards využil úspěch k podpoře programů duševního zdraví. V roce 2014 byl královnou Alžbětou II. vyznamenán Řádem britského impéria za mimořádný přínos hudebnímu průmyslu.

Foto: Profimedia.cz

V úzkém kontaktu byl Edwards i s princi Williamem a Harrym (na obrázku)

Současně působil jako vyslanec charitativní organizace Prince's Trust, která si klade za cíl podporovat mladé ambiciózní podnikatele a kterou zaštiťuje princ Charles. Kromě toho se přátelil i s jeho syny, Williamem a Harrym.

V roce 2021 spustil projekt na podporu revitalizace mládežnických center.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám