Hlavní obsah

V září dorazí Inner Circle, reggae klasika 80. a 90. let 

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejslavnějších reggae skupin Inner Circle zasáhla v minulých dekádách do mainstreamových hitparád singly jako Games People Play a Sweat - La La La La Long. Jamajské rytmy a pozitivní atmosféru přiveze 28. září do pražského Lucerna Music Baru.

Článek

Skupina Inner Circle vznikla už v roce 1968, ale v Česku nikdy nevystupovala. Založili ji v jamajském Kingstonu bratři Ian a Roger Lewisovi, v roce 1978, když s nimi ještě zpíval Jacob Miller, hráli na legendárním Mírovém koncertu vedle Boba Marleyho a Petera Toshe. Mimo jiné jsou držiteli Grammy za reggae desku roku 1993.

"Inner Circle ale nežijí z minulosti ani své slavné popové éry 80. let, kdy získali mj. dvě nominace Grammy za sebou a post nejhranějšího songu v Německu. I dnes to je maximálně progresivní band, který vlastní jedno z nejrozjetějších studií v Miami, a točí hity v rytmech aktuálního dancehallu, r nebo reggaetonu," říká organizátor koncertu Lukáš Kolíbal.

Na jejich nejnovějších deskách hostoval např. Damien Marley, Beenie Man, Luciano, Steel Pulse nebo Junior „One Blood“ Reid.

Reklama

Výběr článků

Načítám