Hlavní obsah

V Top Gun 2 chci létat v pravé stíhačce, sní Tom Cruise

Novinky, Stanislav Dvořák

Herecký idol „osmdesátek” Tom Cruise se nemůže dočkat, až se vrátí do mládí a natočí pokračování slavné 30 let staré limonády Top Gun. Své plány prozradil na serveru Eonline.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Hollywoodský herec Tom Cruise

Článek

„Bude to zábava, rád se vrátím do stíhačky. Musí to být skutečné, nechci žádné počítačové triky. Chci to točit  tak, jak jsme točili první díl,” řekl Cruise na premiéře filmu Mission: Impossible — Rogue Nation.

První Top Gun natočil Tony Scott s Cruisem už v roce 1986 a sklidil značný komerční úspěch. Také v Československu se film rychle šířil na nekvalitních videokazetách. I když jde o film naivní a přehnaný až směšný, mnozí diváci koncem komunismu toužili po takto efektně natočené kombinaci telenovely a agitky americké armády s hezkými mladými herci.

Maverick je nenahraditelný

Druhý díl zatím nemá název. Psalo se o tom, že se bude odehrávat v současnosti a objeví se v něm drony, nicméně hlavní hrdina zůstane. Piloti se budou kvůli robotům zdát zbyteční, ale Cruise dokáže, že američtí hrdinové jsou stále nenahraditelní.

Producent David Ellison se nedávno zmínil, že scénář píše Justin Marks.

„Je v tom úžasná role pro Mavericka (Cruise). Nemůže být žádný Top Gun bez Mavericka. Myslím, že to nebude to, co lidé čekají, a pevně věřím, že film zvládneme natočit velmi brzy. Ale jako vždy, všechno záleží na scénáři a Justin to právě teď píše.”

Zatím se neví, zda se vedle Cruise objeví staří známí Val Kilmer a Kelly McGillisová (Maverickova láska).

Reklama

Výběr článků

Načítám