Hlavní obsah

V seriálu Novy hraje Ivana Chýlková muže

Novinky,
PRAHA

Televize Nova začala minulý týden natáčet nový třináctidílný komediální seriál On je žena! s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli. Seriál režíruje Václav Vorlíček a jeho protagonisté se sešli v úterý s novináři.

Foto: Město Bohumín

Aquacentrum s 25metrovým plaveckým bazénem, v pozadí 48metrový tobogán.

Článek

"Je to dobrodružství, všichni jsme do toho šli po přečtení dvou, tří dílů scénáře a dál jsme znali jen synopsi. Baví mě na tom ta výměna rolí, která se musí pojmout tak, aby byla věrohodná," řekla Novinkám Chýlková.

Umělecká maskérka Jiřina Pahlerová uvedla, že proměna Chýlkové v muže trvá hodinu. Jak podotkla sama herečka, má role i své záporné stránky: "Jan Kraus se zdráhal, když jsem ho chtěla s fousy políbit."

Kraus hraje ženatého souseda Chýlkové, kterou miluje. Chýlková hraje herečku, kterou vyhodí z oblastního divadla a uspěje jako moderátor televize, kde pracuje její dcera.

Vorlíčkovi chyběla komedie

Režisér Václav Vorlíček, který je podepsán pod filmy Kdo chce zabít Jessii?, Pane, vy jste vdova! či Jak utopit Dr. Máčka i pod seriálem Arabela, uvedl: "Po komedii se mi stýskalo."

Scénář mu byl blízký: "Já se celý život zabýval nesmyslem, oživoval jsem komiksové figury, když profesor Barnard provedl první transplantaci srdce, my jsme ve filmu Pane, vy jste vdova! třikrát transplantovali mozek a ještě před Rowlingovou jsme přišli s námětem, že pod zemí je škola čarodějek. A museli jsme v prvních pěti minutách filmu přesvědčit diváky, že pod Vyšehradskou skálou žijí vodníci.

Tohle tak těžké není, jde o to, aby diváci kteří uvidí, jak Ivance lepí vousy, uvěřili, že skutečně může hrát muže. Ani tahle situace však úplně reálná. "

Nova: Seriál je těžištěm

Ředitelka Novy Libuše Šmuclerová novinářům sdělila: "Od počátku jsme věděli, že hlavní roli ztvární Ivana Chýlková a vždy bylo jasné, že v seriálu se bude žena vydávat za muže. Takto je postaven scénář."

Jeho autor Jan Eisner ovšem nepsal roli na tělo Chýlkové. "Na začátku roku jsme vyzvali autory, aby přišli s námětem na třináctidílný komediální seriál. Tři jsme nechali rozpracovat do podoby scénáře," vysvětlila Šmuclerová.

Seriál by měl být uveden v příštím roce, zatím však není jasné kdy přesně.

Redakce i Pojišťovna budou pokračovat

Ředitelka Novy také vysvětlila, proč se letos  Nova začala věnovat více seriálové tvorbě, byť to původně nebylo její náplní: "Chtěl to její nový většinový vlastník. Nova je jedinou evropskou televizí, jejíž share (podíl sledovanosti) přesahuje 40 procent a chceme-li si ho udržet, musíme se věnovat žánrům pro většinového diváka. Seriály jsou těžištěm."

On je žena! je už třetím seriálem Novy. V současné době soukromá stanice vysílá Redakci a Pojišťovnu štěstí. Oba se dočkají dalších pokračování: "U Redakce uzavíráme smlouvu na třetí řadu. Druhá poběží od začátku ledna a na ni naváže další, takže se bude vysílat 26 dílů až do konce června. V příštím roce se bude točit i pokračování Pojišťovny štěstí, ta se však bude vysílat až v roce 2006."

Reklama

Výběr článků

Načítám