Hlavní obsah

V Praze vystoupí rapper Snoop Dogg

Kontroverzní americký rapper Snoop Dogg, označovaný jako hiphopový král západního pobřeží USA, vystoupí v pondělí večer v Areně HC Sparta Praha. Sedmatřicetiletý zpěvák, který proslul rapováním o pouličním násilí, sexu a drogách, představí své letošní album Ego Trippin'. V roli předskokanů se objeví francouzský dýdžej Ordoeuvre a jihlavská hiphopová kapela Pio Squad.

Článek

V Praze koncertuje zpěvák a herec, vlastním jménem Cordozar Calvin Broadus Jr., již podruhé. Loni v červenci v tehdejší Sazka Areně představil mimo jiné písně z tehdy aktuálního alba Tha Blue Carpet Treatment. Posluchačům předvedl nejen vlastní tvorbu, ale i některé skladby, na kterých spolupracoval i s dalšími tvůrci, jako je třeba 2Pac. Předskokanem byla česká hiphopová skupina PSH.

Snoop Dogg začal hudební kariéru v roce 1993 vydáním alba Doggystyle, kterého se prodalo více než 1,5 miliónu kopií. Pak následovalo několik dalších nahrávek, kde se mu podařilo úspěch zopakovat.

Na jeho posledním albu produkčně spolupracovaly také další osobnosti amerického hip hopu, kterými jsou například Dr. Dre nebo Timbaland. Během své kariéry prodal Snoop Dogg více než 18,5 miliónu alb.

Kromě hudby Snoop Dogg působí také jako producent nebo herec. Vedle rolí ve filmech Tvrďák, Soul Plane nebo v komedii Starsky & Hutch též úspěšně pronikl do žánru pornovidea.

Reklama

Výběr článků

Načítám