Hlavní obsah

V Praze vystoupí půvabná sopranistka Angel Joy Blueová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři pěvecké osobnosti newyorské Metropolitní opery a milánské La Scaly Stephen Costello, Maria Agrestaová a Angel Joy Blueová vystoupí 26. ledna na společném koncertu v pražském Obecním domě.

Foto: Opus Arte

Zpěvačka si platila studia modelingem.

Článek

Za doprovodu souboru PKF - Prague Philharmonia, který povede italský dirigent Francesco Ciampa, zazpívají na koncertu nazvaném Questa o quella? árie z oper Giacoma Pucciniho, Giuseppe Verdiho, Vincenza Belliniho a Jacquesa Offenbacha, informovala Alena Nachtigalová.

Americká sopranistka Blueová v Praze zazpívá také Rusalčinu árii Měsíčku na nebi hlubokém z pera Antonína Dvořáka. Kalifornská rodačka, která teď žije v Londýně, by se mohla živit i jako modelka. Kromě operních úspěchů se totiž může pochlubit také tituly ze soutěží ženské krásy.

Zpívající Miss

„Vždycky jsem toužila po hudební kariéře. Už v pěti letech jsem si přála být zpěvačkou. Jsem Miss Hollywood z roku 2005 a první finalistka jak soutěže Miss Kalifornia 2006, tak i Miss Nevada v roce 2007. Měřím 180 centimetrů, na univerzitě jsem potřebovala peníze, přehlídky a modeling mně v době studia pomáhaly platit živobytí,” uvedla v jednom z rozhovorů afroamerická zpěvačka označovaná za „královnu krásy s hlasem anděla”.

Blueová vystudovala operní zpěv na Kalifornské univerzitě v Los Angeles a na Redlandské univerzitě. S úspěchem se zúčastnila finále pěvecké soutěže Operalia v roce 2009, kde získala první cenu v oboru Zarzuela a druhou v oboru Opera. Za posledních pět let vystoupila ve třech desítkách zemí.

Název pražského koncertu Questa o quella? si pěvecké trio vypůjčilo z Verdiho Rigoletta, v němž se záletný vévoda mantovský na začátku opery holedbá, že svede každou ženu, kterou si zamane, slovy „questa o quella per me pari sono...” (Tahle či tamta jsou pro mne stejné jako všechny další...). Jako Vévoda z Mantovy sklízel americký tenorista Costello loni na podzim úspěchy v newyorské Metropolitní opeře, kde před lety v pouhých šestadvaceti debutoval rovnou na zahajovacím představení sezony.

Italská sopranistka Agrestaová debutovala v Metropolitní opeře na začátku letošního roku jako Mimi v Bohémě a čeká ji také Norma v divadle Théâtre des Champs-Élysées v Paříži a Violetta v La traviatě v londýnské Covent Garden, Národní pařížské opeře a v Bavorské státní opeře v Mnichově.

Reklama

Výběr článků

Načítám