Hlavní obsah

V Praze v sobotu zahraje arménský jazzový pianista Tigran Hamasyan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Arménský pianista Tigram Hamasyan vystoupí v sobotu se svým triem v sále Pražské konzervatoře. Doprovodí ho basista Marc Karapetian a bubeník Arthur Hnatek.

Foto: Rachot

Tigran Hamasyan

Článek

Hamasyan představí v Praze skladby z posledního alba The Call Within. To nabízí nejen zajímavé hosty včetně Tosina Abasiho z americké metalové kapely Animals as Leaders, zpěvačky Areni Agbabianové a cellisty Artyoma Manukyana. Projevují se na něm i arménské vlivy.

“I kdybych aranžoval nějaký jazzový standard, zapojil bych do něj vlivy z arménské hudby, třeba liché rytmy,” uvedl Hamasyan, která dodal: „Arménskou hudbu jsem znovuobjevil díky hráčům jako Jan Garbarek či Keith Jarrett, kteří skvěle propojili jazzové myšlení s lidovou melodikou.“

Hamasyan, který pochází z arménského města Gjumri, se od dětství věnoval hře na piano, napřed vážné hudbě a pak jazzu, na který se soustředil, když se v roce 2003 přestěhoval do Los Angeles.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám