Hlavní obsah

V Praze a Ostravě vystoupí slavná saxofonistka Candy Dulfer

Novinky, Stanislav Dvořák

Na otázku "Znáte nějakou skutečně slavnou saxofonistku?" je velmi jednoduchá odpověď. V tomto převážně mužském oboru si není možné nevšimnout Holanďanky Candy Dulfer, která už téměř dvacet let s elegancí spojuje pop a jazz. Saxofonistka, která spolupracuje se světovou hudební špičkou, zahraje 22. října v Ostravě (Club Garage) a v pražském Lucerna Music Baru 23. října.

Článek

Candy Dulfer se narodila v Holandsku v roce 1969, jejím otcem byl jazzový muzikant Hans Dulfer, díky čemuž se dostala už v dětství ke kvalitním deskám. První saxofón prý ale jako dítě popadla zcela z vlastní vůle.

První skupinu s příznačným názvem Funky Stuff založila už ve čtrnácti a svůj debut Saxuality vydala v roce 1990. Léta připrav se vyplatila - byla z toho Grammy. Candy v průběhu let spolupracovala s řadou špiček ze světa popu i jazzu - např. s Princem, Maceo Parkerem, Fredem Wesleym, Davem Stewartem.

V roce 2007 vydala své deváté studiové album Candy Store, které opět nabízí řízné funky ale i kapku reggae. Vyšplhalo na druhé místo v žebříčku Billboard Top Contemporary Jazz a skladba L.A. Citylights dosáhla první pozice v žebříčku Smooth Jazz National Airplay v USA.

Reklama

Výběr článků

Načítám