Hlavní obsah

V Eurovizi budou Češi v prvním semifinále

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořadatelé dvaašedesátého ročníku písničkové soutěže Eurovision Song Contest, která proběhne v ukrajinském Kyjevě, rozlosovali dvě semifinálová kola. Zástupce České republiky se představí v prvním, které proběhne 9. května.

Foto: ČTK

Eurovize proběhne v Kyjevě.

Článek

Jméno reprezentanta naší země ale zatím není známo. Zástupci České televize, která je naším garantem soutěže, je oznámí během února.

Aktuálně vybírá porota z pěti písniček, které byly vybrány z více než tří set, jež se o možnost reprezentovat naši zemi v soutěži původně ucházely.

Kromě zástupce České republiky se v prvním semifinále utkají i reprezentanti Portugalska, Belgie, Švédska, Islandu, Polska či Austrálie. Ve druhém semifinále se pak střetnou mimo jiné zástupci Nizozemí, Srbska, Dánska, Ruska, Rakouska, Estonska či Norska.

Letošní přehlídka Eurovision Song Contest se odehraje v Kyjevě v době od 9. do 13. května. V loňském ročníku vyhrála ukrajinská zpěvačka Jamala se skladbou 1944.

V soutěži je zvykem, že se následující ročník koná v zemi vítěze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám