Hlavní obsah

V červenci se vrátí Bob Dylan

Novinky, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Druhého července přijede do pražské O2 Areny živoucí hudební legenda Bob Dylan. Vstupenky se budou prodávat až od 28. února.

Foto: Live Nation

Bob Dylan

Článek

Dvaasedmdesátiletý americký zpěvák je pro mnohé fandy i kritiky symbolem šedesátých let, celé slavné folkové a folkrockové éry. V Praze vystupoval naposledy před čtyřmi lety a letos má představit mimo jiné novinku Tempest.

Dylan, vlastním jménem Robert Zimmerman, se narodil v roce 1941 v Minnesotě a jeho raná léta ovlivnila venkovská hudba, ať už bílá (country), nebo černá (blues), které se v Americe vždy přirozeně doplňovaly.

Začal vystupovat akusticky v malých klubech s přejatým repertoárem, ale cesta ke slávě nebyla úplně rychlá. Roku 1962 vydal první album pod prostým názvem Bob Dylan a až o rok později The Freewheelin’ Bob Dylan, které mu přineslo slávu – hlavně kvůli geniálnímu hitu Blowin’ In The Wind.

Za kultovní tituly mohou být považovány také desky The Times They Are a-Changin’  (1964), Highway 61 Revisited (1965) či Blonde on Blonde (1966). Desky ze sedmdesátých a osmdesátých let už nebyly přijímány tak jednoznačně nadšeně, nicméně Dylan pokračoval v tvorbě a má na kontě 35 studiových alb.

Odehrál nespočet koncertů a celkově se prodalo hodně přes sto miliónů jeho nahrávek. Dylan je držitelem množství cen včetně Grammy, Zlatých glóbů a Oscara.

Vstupenky budou v prodeji od 28. února v cenách 1090–1990 korun ve sběrnách Sazky.

Reklama

Výběr článků

Načítám