Hlavní obsah

V Cannes bude představen dokument o kauze Weinstein

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející ročník filmového festivalu v Cannes bude sice nejspíš první bez osobní účasti Harveyho Weinsteina, zdiskreditovaný hollywoodský producent bude ale přítomen prostřednictvím nového dokumentu s pracovním názvem Citizen Harvey (Občan Harvey). Snímek má být podle serveru The Hollywood Reporter hlubokou sondou do kauzy filmového magnáta obviněného ze sexuálního obtěžování a následné globální kampaně proti tomuto jevu.

Foto: Mike Blake, Reuters

Harvey Weinstein

Článek

Celovečerní dokument vznikl v koprodukci BBC a společnosti Lightbox. Producenti chtějí, aby se dostal do kin v celém světě.

„Naším cílem je převyprávět hlubší, mnohovrstevnatější a komplexnější příběh než to, co se dosud na obrazovkách objevilo,” uvedli zakladatelé společnosti Lightbox Simon Chinn a Jonathan Chinn. Weinsteinův vzestup a pád v rámci hollywoodské smetánky, která zavírala oči nad jeho excesy, dokud se mu nepostavila skupina novinářek a statečných žen, je podle bratranců Chinnových mimořádným příběhem.

Vlivného filmového producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálních útoků obvinily desítky žen. Ze znásilnění během festivalu v Cannes v roce 1997 jej obvinila herečka Asia Argentová. Přehlídka, která se ve francouzském letovisku uskuteční od 8. do 19. května, tak bude mít letos vlastní kampaň proti sexuálnímu obtěžování. Pro případné oběti či svědky bude k dispozici horká linka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám